Кримський міст потрібно вивести з ладу, вважає Жданов / most.life

Військовий експерт Олег Жданов переконаний, що вивести з ладу Кримський міст можуть американські ракети ATACMS, які незабаром має отримати Україна.

Про це він сказав під час прямого ефіру з Марком Фейгіним.

Експерт констатував, що на сьогодні в України немає в розпорядженні зброї, яка діставала б до мосту.

Відео дня

"Harpoon у нас, хоч і є, але наскільки я розумію, він незастосований по наземних цілях. Тому ми його ніде і не застосовували. Він відпрацював по декількох цілях, коли була операція на Зміїному і на сьогоднішній день він просто стоїть як страж на охороні акваторії Чорного моря. Плюс, я так розумію, по платформах ("вишках Бойка", - ред.). Але платформи - це як корабель, контрастна ціль на тлі морської хвилі", - пояснив Жданов.

"Конкретна розмова" з питання виведення моста, прогнозує експерт, почнеться після отримання Україною ATACMS.

"Найпростіший спосіб виведення з ладу моста - можна зруйнувати мостовий проліт на стику моста і материка. Перший мостовий проліт - він найнижчий і, як правило, найкоротший, тому що він опорний, повинен бути гнучким... його найлегше знищувати. Що на залізничному мосту, що на автомобільному. Ось знесіть перший проліт і там, і там - і, будь ласка, завдання виконане", - зазначив він.

"Я думаю, що як тільки з'явиться зброя, ця ракета, удар буде завдано один з першочергових... За рахунок дальності в 300 км ATACMS дістає до цього моста. Так, можливо там доведеться завдати групового удару. Одна ракета навряд чи потягне. Справа в тому, що міст сьогодні грає роль артерії, яка постачає все південне угруповання", - сказав Жданов, додавши, що постачання з Криму ведеться на запорізький, мелітопольський, бердянський і херсонський напрямки.

Експерт підкреслив, що міст вкрай необхідно знищити.

Раніше політолог із США різко закликав Захід допомогти Україні розбомбити Кримський міст.

Як повідомляв УНІАН, 16 липня радник голови ОП Олексій Арестович заявив, що на Кримський міст чекає доля "вишок Бойка".

Після цього депутат Держдуми від "кримського регіону" Михайло Шеремет пригрозив "нищівним ударом" по Києву, якщо Україна атакує Кримський міст.