REUTERS

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

"За скоєння особливо тяжкого злочину Полтавським відділом поліції розшукується мешканець міста Полтави Капканов Геннадій Геннадійович, 30.01.1983 року народження", - йдеться в повідомленні на сайті Нацполіції, розміщеному в суботу.

Читайте такожУкраїнські хакери зламали електронні скриньки російських військових на Донбасі (відео)

Відео дня

Там зазначається, що Капканов скоїв замах на вбивство працівника поліції.

"У разі отримання інформації щодо місця перебування вказаної особи, просимо повідомити поліції за телефонами: 050-606-29-19, 099-960-25-15, (0532) 51-77-55, 102 або іншим зручним для вас способом", - йдеться в повідомленні.

НПУ

Раніше інтернет-видання "Полтавщина" з посиланням на власні джерела повідомило, що Жовтневий райсуд Полтави відмовився дати дозвіл на арешт підозрюваного в кіберзлочинах Геннадія Капканова.

1 грудня в Жовтневому райсуді Полтави розглянули клопотання прокурора Семича. Він просив призначити підозрюваному 40 діб тимчасового арешту, аргументувавши це тим, що справа міжнародна, і Капканова треба тримати під арештом, щоб потім передати іншій країні.

Слідчий суддя Лариса Кулешова не задовольнила клопотання прокурора. Аргументувала вона це тим, що затриманий є громадянином України. Згідно із законом за такі злочини українських громадян не видають іншим країнам. Тому в даному випадку немає необхідності тримати підозрюваного під вартою.

Як повідомлялося, у четвер генпрокурор Юрій Луценко та в. о. начальника поліції Вадим Троян повідомили про проведення масштабної спільної з 30 країнами операції з ліквідації кибермережі, організатором якої був українець.