УНІАН

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, слідчим відділенням Портофранківського відділення поліції на даний час здійснюється досудове розслідування.

Кримінальне провадження розпочато за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням) КК України - передбачає покарання позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Читайте такожВ Одесі через торт до лікарень потрапили вже 44 людини

Відео дня

Зазначається, що до відділення інфекційної лікарні звернулося більш як 40 осіб з діагнозом «гострий гастроентероколіт або харчова токсикоінфекція». З них у 17 осіб, за словами головного лікаря інфекційної лікарні, підтверджено сальмонельоз.

«Потерпілі повідомили, що отруїлися кондитерськими виробами, придбаними в супермаркеті», - додали у відділі.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі з 4 грудня з симптомами отруєння госпіталізовано 44 особи, з яких 13 – діти. За даними Держспоживслужби України, захворювання пов'язане з вживанням торта «Наполеон», придбаного в торговельній мережі «Обжора», виробництва кондитерського цеху приватного виробничо-торговельного підприємства «Екстра», що належить цій торговельній мережі. Всього було реалізовано 150 кг продукції, її залишки вилучено з мережі магазинів.