За ініціативи «Українського інституту стратегій глобального розвитку та адаптації», головою якого є права рука міністра часів Януковича Олександра Клименка, в Італії відбулася конференція "Шляхи врегулювання конфлікту на Сході України", однак роль Росії як агресора жодним чином не обговорювалася.

В Італії пройшла антиукраїнська конференція, підтримана соратником Януковича / Facebook/Eugene Enin

«Директор цього інституту Віктор Левицький та його колега Олександр Білокобильський жодним боком не згадали у своїх виступах Росію як державу-агресора, натомість представляли "громадянську війну" на Донбасі як черговий прояв "зіткнення цивілізаційних проектів". Їм вторили типові "друзі" Путіна як з Риму, так і з Ізраїлю (екс-міністр юстиції І.Бейлін)», - написав у Facebook працівник посольства України в Італії Євген Єнін.

За його словами, подібний захід  вже проходив кілька місяців тому в Брюсселі.

Відео дня
Ініціатором конференції став права рука Клименка / Facebook/Eugene Enin

«Старою доброю традицією таких заходів звичайно є не запрошувати представників українського посольства. Довелось нагадати учасникам про природу конфлікту, а також трохи "оживити" дискусію заходу питаннями, яким чином в той час, як ЄС оголошує боротьбу з російською пропагандою, в самому серці Європи, зокрема у приміщенні представництва ЄК в Італіі проходять подібні заходи, організовані колишнім заступником мінздоху України часів Януковича?» - пише він.

Читайте такожБрат втікача Клименка загинув у Єгипті, невдало стрибнувши в басейн - джерело

Раніше УНІАН повідомляв, що Генпрокуратура України ініціює заочне слідство щодо високопосадовців часів Януковича, серед яких колишній віце-прем'єр Сергій Арбузов, колишня міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова та екс-глава Міністерства зборів і доходів Олександр Клименко.