Фото УНІАН

Такі висновки експертизи міністр оборони Степан Полторак повідомив в ефірі 5 каналу. Він пообіцяв, що таких працівників звільнять.

За його словами, перевірку пройшли 35 керівників відомства, з них близько 40% "поліграф" провалили. Полторак зазначив, що планує звільнити тих, хто не пройшов перевірку, і відповідні рішення будуть подані наступного тижня.

"У мене другого виходу немає. Бо люди, які не приймають вчасно рішення, люди, які працювали уже 30-40 років і нічого не міняють у своїй роботі  -  у  них, до речі, перспектива невелика. У них взагалі великі проблеми щодо пошуку роботи. Так, як була побудована робота в міністерстві - то так система не працює", - заявив міністр.

Читайте такожГенерал НАТО оцінив реформи в українській армії

Міністр оборони уточнив, що зміна особового складу відомства займе 3-4 місяці.

Також Полторак заявив, що має намір скоротити штаб Військово-морських сил з 500 до 300 осіб. "На флоті має бути штаб не більше 300 осіб", - заявив Полторак.

При цьому він нагадав, що чисельність флоту становить близько 11 тис. осіб, а штабу ВМС - 500 осіб.

Читайте такожПорошенко звільнив скандального командувача ВМС Гайдука

Як повідомляв УНІАН, раніше Полторак заявив, що приблизно дві третини керівного складу Міністерства оборони України можуть бути звільнені за результатами переатестації.

Нагадаємо, 30 березня Полторак анонсував у Міністерстві оборони України переатестацію співробітників з використанням поліграфа та скорочення особового складу.