Порошенко: Прийняття резолюцій ПАРЄ щодо України - це спільна перемога української дипломатії / facebook.com/petroporoshenko

Як повідомили у прес-службі партії «Блок Петра Порошенка», про це заявив голова постійної делегації України в ПАРЄ Володимир Ар’єв на брифінгу у Верховній Раді.

«Делегація Верховної Ради України в ПАРЄ досягла всіх найважливіших згадувань в двох резолюціях щодо України, а саме: продовження санкцій проти Російської Федерації до відновлення повного суверенітету України, неможливість проведення виборів на Донбасі через безпекову ситуацію, засудження незаконних виборів в Криму, засудження заборони Меджлісу, відмовлення від заклику прийняти РФ в Асамблеї, незважаючи ні на що, звільнити в’язнів і ще багато чого. Навіть в назві резолюції замінили “конфлікт в Україні” на “російську агресію в Україні”, – сказав Ар’єв.

Читайте такожПорошенко прокоментував ухвалення резолюцій ПАРЄ щодо України

Відео дня

Парламентар зауважив, що пишається роботою української делегації в ПАРЄ. «Резолюції ПАРЄ дають українській дипломатії можливість на всіх рівнях відстоювати українські національні інтереси. Вся команда нашої делегації працювала на результат, і ми досягли його!» – наголосив депутат.

В свою чергу перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко зауважила відмінну роботу членів делегації, які працюють в юридичному і політичному комітетах ПАРЄ – Марії Іонової, Олексія Гончаренка, Олени Сотник, Леоніда Ємця. «Представники опозиції, попри те, що вони мають іншу точку зору, голосували за резолюції ПАРЄ. Це перший випадок, коли українська делегація в повному складі підтримала резолюції про визнання російської агресії. Дуже важливо, що українська дипломатія зможе використовувати позицію цих резолюцій як вагомий аргумент в зовнішньополітичних дискусіях», – додала Геращенко.

Читайте такожУ МЗС Німеччини "за" повернення російської делегації до ПАРЄ, назвали передумову

Як повідомляв УНІАН, 12 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи більшістю голосів ухвалила дві резолюції на підтримку України: «Засоби правового захисту в разі порушення прав людини на українських територіях, що знаходяться поза контролем української влади», підготовлена доповідачем Бек та «Політичні наслідки російської агресії в Україні» (спочатку називалась "Політичні наслідки кризи в Україні"), доповідачем якої виступила депутат від Чехії Зеленкова.

У резолюції «Політичні наслідки російської агресії в Україні» ПАРЄ знову засудила незаконну анексію Криму Росією і закликала Москву вивести свої війська з України.

У документі під назвою «Засоби правового захисту в разі порушення прав людини на українських територіях, що знаходяться поза контролем української влади», ПАРЄ висловила глибоке занепокоєння ситуацією у сфері прав людини в окупованих Криму і на Донбасі та закликала російську владу гарантувати захист фундаментальних прав та свобод для всіх жителів цих територій.

Крім того, ПАРЄ затвердила поправку до однієї з резолюцій щодо України, в якій закликала європейські країни зберігати санкції до відновлення суверенітету України.