Онлайн-допит Януковича 28 листопада 2016 року / REUTERS

Оболонський районний суд Києва призначив до розгляду по суті кримінальне провадження про державну зраду екс-президента України Віктора Янукочича на 26 червня.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідну ухвалу сьогодні оголосив головуючий колегією суддів Оболонського районного суду В'ячеслав Дев'ятко.

“Суд у підготовчому судовому засіданні, заслухавши думки сторін та вивчивши матеріали, ухвалив призначити до розгляду по суті на 10.00 26 червня кримінальне провадження за обвинуваченням Януковича Віктора Федоровича у державній зраді”, - зазначається в ухвалі суду.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 16 червня, Оболонський районний суд Києва вчетверте продовжив підготовче судове засідання у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича.

Читайте такожЗахист Януковича проти суду присяжних, бо не довіряє бюджетникам

Минуле засідання суд провів 29 травня.

Суд, зокрема, вирішив звернутися до Вищої ради правосуддя на предмет перевірки наявності елементів тиску на суд у висловлюваннях генерального прокурора України Юрія Луценка, його заступника Анатолія Матіоса та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Під час судового засідання захист Януковича виступив проти залучення присяжних в разі призначення до розгляду по суті справи. Адвокати наполягали, що розгляд мають проводити троє професійних суддів.

Янукович обвинувачується у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади РФ, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни, тобто злочинах, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України.