REUTERS

Президент Франції Франсуа Олланд та канцлер Німеччини Ангела Меркель сьогодні під час спільної телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним закликали його переконати сепаратистів на сході Україні піти на переговори з українською владою для припинення кривавого протистояння.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби французького президента, текст якого є у розпорядженні УНІАН.

Меркель та Олланд позитивно оцінили досягнуті вчора у Берліні попередні домовленості про умови припинення бойових дій на Донбасі за участі глав МЗС Німеччини, Франції, України та РФ.

Відео дня

Читайте такожГолови МЗС України, Росії, Німеччини та Франції ухвалили спільну декларацію в Берліні

"Вони закликали президента Росії сприяти організації зустрічі контактної групи до 5 липня, щоб визначити умови припинення вогню. Для цього вони попросили Путіна втрутитися у цю справу та змусити сепаратистів вести переговори і домовитись з українською владою", - йдеться у повідомленні.

Олланд і Меркель також підтримали ідею спільного контролю над українсько-російським кордоном, про який також вчора йшлося на зустрічі у Берліні та який має відбуватися під наглядом ОБСЄ.

Вони нагадали Путіну про необхідність звільнити усіх заручників.

Читайте такожУ МВС вважають, що війною на Донбасі Путін намагається зберегти свою владу в Росії

Згідно з повідомленням прес-служби Олланда, сьогодні він та Меркель планують провести телефонну розмову з президентом України Петром Порошенком.

Як повідомляв УНІАН, 2 липня глави МЗС Німеччини, Франції, України та РФ окреслили попередній план вирішення конфлікту на Донбасі, згідно з яким не пізніш як 5 липня має відбутися зустріч контактної групи з обговорення умов двостороннього припинення бойових дій.