REUTERS

Про це УНІАН повідомили у департаменті закордонних справ, торгівлі та розвитку канадського уряду, відповідаючи на запит агентства.

Відео дня

Зовнішньополітичне відомство відзначило, що російська влада після збиття літака малайзійських авіаліній продовжила підтримувати проросійських озброєних "провокаторів", і це має стати сигналом для світу для посилення санкцій.

Читайте такожКанада ввела нові санкції проти Росії

"Це демонструє справжню потребу для міжнародної спільноти продовжити посилити тиск на путінський режим", - відзначено у переданому агентству повідомленні.

Департамент нагадав, що на минулому тижні Канада вже ввела нові санкції проти Росії, котрі серед іншого, направлені проти фінансового та енергетичного секторів цієї країни та відзначила, що канадський уряд зараз проводить консультації щодо додаткових санкції зі своїми міжнародними партнерами.

"Деталі нового раунду санкцій будуть оприлюднені найближчим часом", - додали у зовнішньому політичному відомстві.

Як повідомляв УНІАН, на початку цього тижня глава уряду Канади Стівен Харпер оголосив про намір ввести додаткові санкції проти Росії, не уточнивши, чого саме вони стосуватимуться.

Читайте такожУ „чорному списку” ЄС – троє „давніх знайомих” Путіна

На цьому тижні вперше економічні санкції проти Росії запровадив Європейський союз, котрий кілька разів відкладав це питання через різні точки зору в цій справі 28-ми держав членів об'єднання. Про намір ввести санкції заявили теж Японія та Норвегія. Експерти зауважують, що переломним моментом в справі довгоочікуваних санкцій проти Росії стало збиття пасажирського літака з 300 людьми на борту, що, за даними спецслужб, зробили проросійські терористи з допомогою отриманої з РФ системи "Бук".