REUTERS

Стрімке зростання продажів iPhone і чергове ослаблення позицій Samsung в четвертому кварталі 2014 року призвели до того, що корейський і американський гіганти вперше за кілька років зрівнялися у продажу смартфонів.

Як повідомляє ТСН.ua із посиланням на Mac Rumors, за даними агентства Strategy Analytics, в останньому кварталі 2014 року Apple і Samsung продали приблизно по 75 мільйонів смартфонів. Таким чином, в штучному вираженні частки ринку корейського і американського гігантів зрівнялися і становили близько 20% у кожного.

Як зазначає видання, за останній квартал в порівнянні з аналогічним періодом 2013 року корейський виробник втратив 27 відсотків чистого прибутку, що становить 4,9 мільярда доларів.

Відео дня

Читайте такожУ мережі з'явилися фото смартфона на Windows 10

Крім того, Samsung вперше за три роки оголосила про падіння річного прибутку. Але ситуацію поки важко назвати катастрофою: прибуток корейської компанії продовжує залишатися величезним - 23 мільярди доларів за 2014 рік.

З іншого боку, при майже однакового продажу смартфонів в штуках, Samsung в це число входять і бюджетні моделі, тоді як у Apple більший упор йде на топові пристрої верхніх цінових категорій, включаючи iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6 та iPhone 6 Plus.

Читайте такожSamsung планує ставити на свої смартфони Windows - ЗМІ

На думку аналітиків, провести найуспішніший квартал в історії всіх компаній світу Apple допомогла правильна ставка на збільшення екрану iPhone.

Як повідомлялося раніше, Apple отримала рекордний дохід в історії бізнесу, обігнавши навіть Shell. Як випливає зі звіту, за три місяці компанія заробила 74,6 млрд доларів.