metalist.ua

Як повідомила старший віце-президент з корпоративних комунікацій Forbes Media Мія Карбонелл, цей крок пов'язаний з тим, що 30 липня американський уряд включив Сергія Курченка, власника UMH Group, в санкційний список, пише ain.ua.

Читайте такожБагатомільйонні статки Курченка виявили в банках Латвії

За її словами, Forbes обмежив використання ліцензії для "Forbes Україна" ще в минулому році (тоді видавництво відмовлялося від детальних коментарів, посилаючись на юридичні процедури).

Відео дня
ain.ua

Відзначається, що з тих пір UMH продовжувало випуск журналу і підтримку сайту з брендом Forbes.

"Але 30 липня цього року уряд США помістив Курченка в список персон, які потрапляють під дію санкцій. Це забороняє американським компаніям, таким як Forbes, вести справи з Курченко прямо або непрямо (в компаніях, де у бізнесмена частка становить 50% або більше). І це стосується, зокрема, UMH Group", - зазначає видання.

"Згідно з розпорядженням американського уряду, Forbes на 6 серпня 2015 року зробив усі дії, щоб відмовити "Forbes Україна" у доступі до контенту і бренду. У зв'язку з цим, Forbes більше не надає UMH Group авторизований доступ до бренду Forbes для сайту UMH або доступ до домену forbes.ua", - йдеться в повідомленні представника компанії.