Із зони АТО переселяються щодня великі групи людей / УНІАН

Про це повідомив керівник Міжвідомчого координаційного штабу, заступник голови ДСНС Василь Стоєцький на засіданні координаційного штабу у Кабінеті міністрів.

Як повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Стоєцький наголосив, що «протягом останнього тижня кількість переміщених становить в середньому понад 1,5 тис осіб щоденно і має тенденцію до збільшення».

Він зауважив, що найбільш складна ситуація щодо розміщення громадян, організації їх життєзабезпечення – у м. Київ (15,6 тис. осіб), Харківській (10,8 тис. осіб), Дніпропетровській (8,6 тис. осіб), Запорізькій (7,8 тис.), Одеській (6,6 тис.), Полтавській (4,9 тис.) та Львівській (4,5 тис.) областях. Найменша кількість розселених - у Волинській (659 осіб), Тернопільській (668 осіб), Рівненській (798 осіб) та Чернівецькій (597 осіб) областях.

Відео дня

Читайте такожУ Києві працевлаштовано майже 1,3 тисячі переселенців зі східних областей та Криму

На засіданні Міжвідомчого координаційного штабу, що відбулося під головуванням віце-прем’єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана, обговорювалося питання щодо забезпечення належних умов проживання тимчасово переміщених осіб у осінньо-зимовий період та можливості розселення жителів сходу у регіонах України. «Нині ми організовуємо розміщення людей саме у найменш заселених регіонах країни», сказав Стоєцький. За його словами, «проживання людей у осінньо-зимовий період, є питанням номер один для штабу, що взаємодіє з місцевими адміністраціями, громадськими організаціями з питань надання допомоги щодо обігріву та обладнання приміщень до зимового періоду». «Також вирішуються питання щодо повернення жителів сходу до звільнених від терористів міст. Рятувальники працюють у Луганській та Донецькій областях, аби якнайшвидше відновити інфраструктуру ”, - додав він.