REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу повідомив представник головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

«Загалом за поточний тиждень зафіксовано застосування 13 БПЛА», - сказав він.

Читайте такожБойовики "ДНР" вчать дітей поводженню зі зброєю та збору розвідданих - заява української делегації в Радбезі ООН

Відео дня

Скібіцькій також зазначив, що з метою нарощування можливостей безпілотників противник здійснює їх модернізацію, а також випробовує нові безпілотні літальні апарати китайського виробництва.

«У цих БПЛА модернізовано планер та планується встановлення власного програмного забезпечення. Насамперед ці заходи проводяться з метою, щоб приховати застосування російського озброєння, зокрема, БПЛА на території України», - зауважив представник розвідки.

Крім того, за словами Скібіцького, противником активно застосовуються ворожі диверсійно-розвідувальні групи. Також розвідка виявила на Волноваському напрямку роботу комплексу радіоелектронної розвідки і радіоелектронної боротьби «Дзюдаїст», який перебуває на озброєнні виключно ЗС РФ.

Окрему увагу, додав він, командування російських окупаційних військ приділяє введенню в оману сил АТО, продовжуючи встановлювати хибні оборонні позиції вздовж лінії зіткнення.