Сили швидкого реагування створили нещодавно / levashove.livejournal.com

Як повідомляє литовський сайт Delfi, ще в жовтні головнокомандувач Збройних сил (ЗС) і президент Литви вітали новостворені Сили швидкого реагування Литви.

Минуло всього два місяці, а вони вже поставлені на ноги - підрозділи ЗС, що несуть чергування, у тому числі і частини швидкого реагування, переведені у підвищену бойову готовність, повідомила інформаційна програма телеканалу LNK ”Добрий вечір, Литва”.

”З кінця минулого тижня, з суботи ми спостерігаємо підвищену активність (збройних) сил Російської Федерації в Калінінградській області, а також у західній частині РФ. Тому було прийнято рішення підвищити бойову готовність у деяких наших військових одиницях. А саме в одиницях швидкого реагування, а також в одиницях військових завдань мирного часу ”, - сказав начальник Об`єднаного штабу Вілмантас Тамошайтіс.

Відео дня

За словами військових, військова активність Росії зросла всюди - на суші, на морі і в повітрі.

Читайте такожЛитовська поліція обшукує дві школи через поїздки учнів до воєнізованих таборів РФ

Раніше повідомлялося, що під час реакції СШР Литви становить від двох годин до 24 годин. Після підвищення рівня пильності вони зможуть відреагувати на загрози ще швидше.

”Це означає, що наші військові одиниці готові реагувати в дуже короткі терміни. Час їх реакції і так короткий, однак тепер певні одиниці переведені на казармений режим, так що час їх реагування дуже короткий”, - сказав Тамошайтіс.

СШР Литви складаються з двох піхотних батальйонів, логістів, військових інженерів, елемента військової авіації і військовослужбовців спецоперацій, які ще недавно брали участь у міжнародній операції в Афганістані. Чисельність СШР Литви - дві з половиною тисячі добре підготовлених військових.