REUTERS

Про це повідомила Хауля Маттар, прес-секретар спецпосланця ООН по Сирії Стаффана де Містури, передає dw.com.

"Ми чули зі ЗМІ, що вони перенесені, однак це не так", - заявила Маттар. Які-небудь подробиці починаються переговорів вона не розкрила. За кілька днів до цього були розіслані запрошення учасникам зустрічі в Женеві, проте, хто з представників сирійської опозиції буде брати участь в ній, не повідомляється.

Співголова одного з найбільших об'єднань Сирійської опозиції демократичної ради (СДС) Хайсам Мана заявив 28 січня, що занадто багато питань порядку денного залишаються відкритими, тому початок переговорів може бути перенесено.

Відео дня

Читайте такожЛавров переконує, що Росія не просила Асада піти у відставку

Інший опозиціонер Ріад Хіджаб заявив, що на зустрічі в Женеві опонентів правлячого режиму буде представляти лише делегація Вищого комітету з переговорів. Цей орган був створений у грудні. До його складу, зокрема, входять представники Національної коаліції опозиційних і революційних сил (НКОРС) та Національного координаційного комітету (НКК). В якості умови своєї присутності на переговорах комітет назвав припинення бомбардувань позицій опозиційних сил і зняття облоги міст.

У той же час арабський телеканал "Аль-Арабія" повідомив з Ер-Ріяда з посиланням на високопоставлених представників сирійської опозиції, що рішення про їх участь у женевських переговорах ще не прийнято, так як вони чекають від ООН додаткових роз'яснень з приводу цих переговорів. У п'ятницю в Женеві не буде жодного противника правлячого в Сирії режиму, цитує телеканал слова одного з представників опозиції.

Читайте такожШтайнмаєр вважає, що ісламісти також повинні брати участь у переговорах щодо Сирії

Між тим міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер у телефонній розмові з Хіджабом закликав сирійську опозицію до участі в переговорах в Женеві, пообіцявши сприяння у реалізації висунутих нею вимог.