Конкурсна комісія обрала голову податкової служби / фото УНІАН

Переможець конкурсу на заміщення вакантної посади керівника Державної податкової служби України (ДПС) заступник міністра фінансів Сергій Верланов вважає одним зі своїх головних завдань забезпечити права та прозорість правил гри для всіх платників податків.

Читайте такожКомісія призупинила конкурс з відбору голови митниці

Про це повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України з посиланням на Верланова.

Відео дня

«Головними цілями реформування Державної податкової служби стануть забезпечення прав і прозорість правил гри для платників податків. Це справедливі та відкриті правила для всіх. Сервісна функція, демілітаризація служби - позбавлення правоохоронної функції, що зараз виконує податкова міліція», - цитує прес-служба Верланова.

У повідомленні наголошується, що наступним кроком на посаді голови податкової Верланов бачить вжиття заходів із наповнення доходної частини відомства і зменшення частки тіньової економіки.

«Донесення до громадян України, до платників податків меседжу про те, що платити податки це почесно, це легко, це правильно. Показувати разом з іншими органами державної влади, на що вони витрачаються і, таким чином, будувати новий консенсус в українському суспільстві», - підкреслив Верланов.

Довідка УНІАН. У грудні 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

Згідно з Меморандумом щодо нової програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планується завершити до кінця квітня поточного року.

Проте 17 квітня Окружний адміністративний суд Києва за позовом народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Андрія Антонищака призупинив конкурс з відбору керівника Державної митної служби і заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби проводити цей конкурс.

До цього конкурсна комісія встигла завершити один із етапів конкурсу, відібравши кандидатів на посаду керівників митної та податкової служб, претендентами на пост останньої, зокрема, стали заступник міністра фінансів України Сергій Верланов, виконавчий директор "Стандарт-аудит" Дмитро Олексієнко та заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов.

23 квітня комісія заслухала від кандидатів програми розвитку податкової, за результатами чого найвищий бал отримав Верланов, кандидатуру якого Комісія рекомендувала уряду затвердити в даній посаді.