REUTERS

У Кремлі заявили, що Росія повернеться до переговорів щодо зустрічі глав держав "нормандського формату", лише коли президент України Володимир Зеленський "змусить добровольців виконувати свої накази" щодо відведення сил у Золотому і Петровському.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожКремлівська мережа. Як Росія в Нідерландах намагається звинуватити Україну в загибелі рейсу MH-17

Відео дня

"Безумовно, ми стежили з великою увагою (за візитом Зеленського до Золотого - УНІАН). Деякі діалоги, які мали місце, на повний ріст висвітили ті проблеми, які є, і показали першоджерело цих проблем. Ми сподіваємося, що в міру того, як президент України змусить ось ці підрозділи виконувати власні накази, тоді, власне кажучи, можна говорити про підготовку до розведення, що, у свою чергу, є важливою складовою до підготовки саміту", - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, чи стежили в Кремлі за поїздкою Зеленського до Золотого і чи означає, що після розведення сил у цьому населеному пункті Росія погодиться повернутися до переговорів з підготовки зустрічі глав держав "нормандського формату".

Як повідомляв УНІАН, 26 жовтня Зеленський у Золотому-4 зустрівся з добровольцями "Національного корпусу" і ветеранами полку "Азов", які пребувають там з початку жовтня, так як виступають проти розведення сил у цьому районі.

У президента відбулася розмова з добровольцями на підвищених тонах, після чого останні заявили, що не збираються залишати Золоте і не дозволять відведення військ.

Пізніше у Facebook Зеленський заявив, що провів у Золотому дві доби, зустрічався з учителями та лікарями і дізнався про стурбованість місцевих жителів через те, що на околиці оселилася група озброєних людей. "Вирішив поспілкуватися з ними сам. Деякі розмови виявилися емоційними", - пояснив президент.

У штабі Операції Об'єднаних сил повідомили, що люди зі зброєю, з якими в Золотому спілкувався президент, перебувають там нелегально, і цьому дається правова оцінка.

У свою чергу 27 жовтня в МВС повідомили, що ветерани-добровольці вивезли з Золотого-4 свою легальну зброю після зустрічі з Зеленським та розмови з поліцією.