Дмитро Кулеба / REUTERS

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі наступне засідання проведе у форматі відеоконференції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив під час відеобрифінгу.

Читайте такожРазумков показав першу онлайн-нараду з головами фракцій Ради (фото)

Відео дня

За словами міністра, наступне засідання Тристоронньої контактної групи цього тижня відбудеться в режимі відеоконференції. "Засідання Тристоронньої контактної групи на цьому тижні відбудетсья у режимі відеконференції", - сказав Кулеба.

Проте він не уточнив, які питання обговорюватимуть учасники.

Як повідомляв УНІАН, 14 березня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що 25 березня на засіданні ТКГ планується підписання рішення про створення Консультативної ради при робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи. Водночас Єрмак наголосив, що українська влада не проводила переговорів з бойовиками "ДНР" і "ЛНР" та не збирається цього робити.

11 березня у Мінську відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи за участі Єрмака та заступника керівника адміністрації президента РФ Дмитра Козака. Вони домовились підписати рішення ТКГ щодо створення у складі політичної підгрупи ТКГ Консультативної ради після консультацій з представниками ОБСЄ, Франції та Німеччини щодо виконання домовленостей, досягнутих під час саміту в "нормандському форматі".

Пізніше видання "Дзеркало тижня" оприлюднило копію протоколу, підписаного у Мінську 11 березня. Згідно з документом, критерії та порядок призначення членів ради самостійно визначаються Україною, окремими районами Донецької і Луганської областей України, РФ, ФРН, Франції та ОБСЄ. При цьому по 10 представників від України та ОРДЛО матимуть право вирішальних голосів, а по одному представнику від РФ, Німеччини, Франції та ОБСЄ - право дорадчих голосів.