Росія є постійним членом Радбезу ООН / фото un.org

Заступник Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова заявила, що немає законних підстав для присутності представника Росії на місці Радянського Союзу в Радбезі ООН.

У своєму виступі на засіданні Ради Безпеки ООН вона сказала, що представники РФ постійно отруюють дискусії, які проходять в ООН, і цинічно всім брешуть.

Основні висловлювання із виступу Еміне Джапарової:

Відео дня
  • Збиток, нанесений українській цивільній і критичній інфраструктурі, перевищує $ 127 млрд і відновлення України стане одним з найбільших інвестиційних проектів всієї Європи.
  • Потрібно посилити санкції проти Росії: повне ембарго на нафту і газ, від'єднання банків від світової системи.
  • Найгарячіші точки України в Бахмуті та Соледарі. Все що там зараз відбувається, перевершує всі найстрашніші картинки світових воєн.
  • Україна стала одним з найбільших мінних полів і з найбільшою замінованою територією.

Також заступник Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова в черговий раз наполягла на спеціальному трибуналі для Росії, щоб військові злочини країни-агресора були покарані і люди, які вчинили ці злочинні, понесли відповідальність.

Трибунал проти Росії: подробиці

На початку грудня 2022 року стало відомо, що в ООН циркулює проект резолюції щодо створення міжнародного трибуналу по типу Нюрнберга, щоб притягнути керівництво РФ до відповідальності за злочини агресії в Україні.

Перший заступник Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова закликала держави-члени Організації Об'єднаних Націй підтримати резолюцію про створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії Російської Федерації, яка незабаром буде винесена на розгляд Генеральної Асамблеї.