Цибуля може знизити ризик розвитку деяких видів раку / фото pixabay.com

Включення цибулі у щоденний раціон позитивно вплине на ваше здоров'я, пише eatingwell.com.

Зазначається, що цибуля - це натуральне джерело вітамінів, мінералів і рослинних сполук.

Цибуля - користь для здоров'я

Цибуля, мабуть, найбільш відома своїм гострим і пікантним смаком, особливо коли її їдять сирою. При обсмажуванні або карамелізації вона стає солодкою.

Відео дня

Якщо ви регулярно додаєте цибулю в свої страви, ви можете спостерігати ось такі ефекти:

Може підтримувати здоров'я кишечника. Цибуля є природним джерелом пребіотиків, які необхідні для оптимального здоров'я кишечника.

Може покращити здоров'я серця. Існуючі дані свідчать про те, що вживання цибулі може не тільки допомогти в профілактиці і лікуванні дисліпідемії та високого кров'яного тиску, але в кінцевому підсумку може допомогти знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Може принести користь здоров'ю очей. Цибуля багата на сірку, яка важлива для виробництва глутатіону, одного з найпотужніших антиоксидантів організму. Цей антиоксидант, зокрема, потрібен для здоров'я очей, допомагаючи запобігти віковій дегенерації жовтої плями, катаракті та глаукомі.

Може знизити ризик розвитку деяких видів раку. Цибуля багата на антиоксиданти та сірковмісні сполуки, які потенційно можуть знизити ризик розвитку деяких видів раку, включаючи рак легенів, простати і шлунка.

Має антибактеріальні властивості. Дослідження показало, що ефірні олії цибулі можуть допомогти зменшити такі бактерії, як золотистий стафілокок та сальмонела.

Цибуля - недоліки

Серед потенційних недоліків вживання цибулі виділяють ризик виникнення дискомфорту в травленні, алергічних реакцій і неприємного запаху з рота.

Раніше УНІАН писав, що відбувається з вашим тілом, коли ви їсте цибулю-порей щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: