newsradio.com.ua

Державна фіскальна служба за чотири місяці 2021 року вилучила контрафактне паливо на мільярд гривень і закрила 10 незаконних виробництв.

Про це заявив голова ДФС Вадим Мельник в інтерв'ю "НВ.Бізнес".

"Сам процес боротьби зі схемами: я чітко розумію, що необхідно боротися не конкретною заправкою, необхідно системно боротися з цим явищем. За 4 місяці поточного року співробітниками Служби вилучено 35,6 тисяч тонн незаконно вироблених паливно-мастильних матеріалів на суму понад 1 млрд грн, виявлено 10 незаконних виробництв ПММ", - зазначив Мельник.

Відео дня

За словами Мельника, ДФС проводить перевірки в рамках кримінальних справ щодо тих гравців ринку палива, які імпортують в Україну присадки для збільшення октанового числа бензину, що не обкладаються акцизом. 

"Ситуація з паливом у нас на сьогодні виглядає так: ввезення поза митним контролем, з приховуванням від митного контролю вже готової продукції, ввезення продуктів і присадок, які можна використовувати для того, щоб отримати більш високооктановий бензин великих обсягів і набагато більш високої ціни. Ми зараз знайшли гравців, які завозять безакцизні присадки... законність їх дій перевіряється в рамках кримінальних справ", - заявив глава ДФС. 

Раніше повідомлялося, що в квітні у складі ДФС запрацював Офіс ефективної взаємодії з бізнесом. Запуск офісу був, зокрема, підтриманий американсько-українською діловою радою (USUBC), однією з найбільших бізнес-асоціацій України.