Користувачі не матимуть доступу до списку чатів / Ілюстрація REUTERS

Додаток для спілкування WhatsApp з 15 травня обмежуватиме доступ користувачів, які не погодилися з новою політикою щодо передачі персональних даних Facebook.

Про це повідомляє довідковий центр WhatsApp.

Читайте такожWhatsApp дав користувачам місяць на порятунок своїх акаунтів

Відео дня

З 15 травня функціональність програми буде обмежено, доки користувач не погодиться з оновленнями. Однак це не буде відбуватися у всіх одночасно.

Зазначається, що такі користувачі не матимуть доступу до списку чатів, не зможуть відповідати на аудіо - та відеодзвінки.

Через кілька тижнів обмеженого користування неможливо буде отримувати вхідні дзвінки та повідомлення, а додаток зупинить відправлення повідомлень і дзвінків на телефон користувача.

Разом з тим, видаляти профілі користувачів, які не прийняли нову політику, не будуть.

Що цьому передувало

  • На початку грудня 2020 року влада 48 американських штатів і Федеральна торгова комісія подали позови проти Facebook, звинувативши компанію в порушенні антимонопольного законодавства.
  • Від компанії вимагають, щоб вона продала придбані раніше WhatsApp і Instagram для відновлення добросовісної конкуренції.
  • 8 січня 2021 року в ЗМІ з'явилася інформація про те, що месенджер WhatsApp оновив свою угоду користувача, додавши пункт про передачу особистих даних користувачів корпорації Facebook.
  • 10 січня 2021 року WhatsApp підтвердив, що буде передавати Facebook особисті дані користувачів.
  • 19 січня 2021 року з'явилася інформація про те, що месенджер WhatsApp вирішив перенести оновлення Угоди користувача, відповідно до якого особисті дані будуть передаватися в Facebook. 
  • Оновлення угоди викликало невдоволення у користувачів WhatsApp. Після оновлення умов Угоди WhatsApp втратив 30 мільйонів користувачів.
  • 17 квітня 2021 року WhatsApp дав користувачам місяць на порятунок своїх акаунтів.