Черги на кордоні з Польщею зменшилися / фото УНІАН

Протягом доби відбулося суттєве зменшення черг транспортних засобів на в’їзд в Україну перед пунктами пропуску Республіки Польща.

Читайте такожТрадиційні новорічні черги на кордоні: українцям обіцяють більше пунктів пропуску

Як повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України, для цього були залучені резерви сил і засобів та була налагоджена тісна взаємодія контрольних служб обох країн.

Відео дня

Зазначається, що протягом доби найбільше було оформлено легкових транспортних засобів в пунктах пропуску «Краківець – Корчова» та «Шегині – Медика» – майже по 2500 автомобілів, «Рава-Руська – Гребене» та «Грушів – Будомєж» – понад 1500, «Ягодин – Дорогуськ» та «Устилуг – Зосін» – більше 1000, «Угрині – Долгобичув» та «Смільниця – Кросценко» – понад 800 легковиків.

«Таку значну кількість транспорту вдалося оформити завдяки суттєвому збільшенню кількості резервного інспекторського складу прикордонних нарядів. На в’їзних каналах були використані додаткові смуги руху, які у звичайному режимі обслуговують дипломатичний та автобусний канали. В окремих пунктах пропуску обладнано додаткові робочі місця для нарядів із перевірки документів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на зараз черги повністю відсутні перед пунктами пропуску «Устилуг– Зосін», «Угринів – Долгобичув» та «Смільниця – Кросценко». Також менше вісімдесяти автомобілів перебувають перед пунктами пропуску «Рава-Руська – Гребене» та «Грушів – Будомєж», перед «Шегині – Медика» – близько 100. Що стосується «Ягодин – Дорогуськ» та «Краківець – Корчова», то там чекають на оформлення близько 300 автомобілів.

«Ми прогнозуємо, що по обіді усі, хто має намір перетнути українсько-польський кордон, зможуть це зробити», - повідомили в ДПСУ.

У відомстві додали, що черги легкових транспортних засобів до країн ЄС з боку України відсутні, однак прогнозується істотне зростання пасажиро-транспортного потоку до країн ЄС після завершення новорічних свят.