У Британії відкрили COVID-вакцинацію для всіх дорослих / фото REUTERS

Служба охорони здоров’я Великобританії відкриває вакцинацію від COVID-19 для всіх віком старше 18 років. Таким чином країна планує пришвидшити темпи вакцинації населення.

Як повідомляє Reuters, прем'єр-міністр Борис Джонсон відтермінував повний вихід Британії з локдауну до 19 липня через збільшення кількості випадків коронавірусу, але також оголосив плани про пришвидшення темпів вакцинації, пообіцявши дати кожному дорослому першу дозу до виходу з локдауну.

"Запропонувати всім дорослим укол менше ніж через 200 днів після запуску програми - одне з найбільших колективних досягнень нашої країни, як і порятунок понад 14 000 життів", - сказав він, посилаючись на оцінки громадської охорони здоров'я Британії впливу вакцин.

Відео дня

Читайте такожУ Британії не радять давати вакцину AstraZeneca людям до 30 років

Там першу дозу вакцини проти COVID-19 отримали понад 42 мільйони людей, 80% дорослих, тоді як більш ніж половина отримали обидва уколи.

Органи охорони здоров’я Великобританії, Уельсу, Шотландії та Північної Ірландії проводять власні кампанії з вакцинації. Уельс та Північна Ірландія вже зробили вакцини доступними для будь-якої дорослої людини, тоді як Шотландія пропонує їх кожному старше 30 років.

Вакцини Pfizer, AstraZeneca та Moderna розповсюджуються по всій території Великої Британії.

Вакцинація проти коронавірусу у Британії: що відомо