Стан дитини стабільно тяжкий / фото ДСНС

У Полтавській області, граючись на подвір'ї, п'ятирічний хлопчик наштовхнувся на іржавий предмет, схожий на каркас від стільця, та проштрикнув собі шию наскрізь.

Читайте такожНа Дніпропетровщині чоловік відкрив дитячий будинок і кілька років ґвалтував свою вихованкуРятували життя малюка одразу десять лікарів, йдеться в сюжеті ТСН.

Щоб зрозуміти масштаб пошкоджень, хлопчику мали зробити комп'ютерну томографію. На місце події викликали рятувальників - вони зрізали частину металевої конструкції, яка залишилася зовні. 

Потім до роботи взялися лікарі. За словами спеціалістів, дитині пощастило, адже існувала справжня загроза життю, однак штир не зачепив артерії.

"Він народився в сорочці. Ця частина арматури, яка проникла в шию, пройшла поруч із магістральними судинами та не пошкодила їх. Зараз загальний стан дитини стабільно тяжкий. Хлопчик отримує лікування, яке направлено на запобігання гнійно-септичним ускладненням", - розповів в.о. завідувача хірургічного виділення Дитячої міської лікарні Полтави Деніс Хмілевський.

Після операції хлопчик дихає самостійно, однак їсти поки не може. Тепер на нього чекає тривале лікування.  

Вас також можуть зацікавити новини: