Фото УНИАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та маршалок Сейму Республіки Польща Марек Кухчінський проводять двосторонню зустріч щодо дискусійного бачення українсько-польської історії перед розглядом у Сеймі постанов, що стосуються подій в українсько-польських відносинах під час Другої світової війни.

Читайте такожПарубій повідомив, що недоторканність з Онищенка можуть зняти 5 липня

Як передає кореспондент УНІАН, зустріч відбувається в рамках Форуму місцевого розвитку у Трускавці.

Відео дня

Перед заходом під час брифінгу Парубій зауважив, що в цьому форумі бере участь Кухчінський. 

“Для України особливо важливо, що у нас буде можливість обмінятися думками і провести дискусію стосовно історичних питань між Україною і Польщею напередодні подібної дискусії в польському парламенті”, - сказав спікер.

Парубій додав, що у польському парламенті готується низка постанов щодо оцінки українсько-польських відносин.

“На жаль, частина з тих постанов носять дуже критичні зауваги до української сторони”, - сказав голова ВР.

Він відзначив важливість того, аби “переконати наших побратимів, що зараз, в той час, коли здійснюється російська агресія на Україну, в той час, коли російські окупаційні війська стоять на українських землях, піднімати складні і непрості сторінки нашої історії є передчасним”.

“У тому буде наше головне звернення як до депутатів Польщі, так і до маршалка. І я сподіваюся, що ми зможемо знайти порозуміння, і зможемо складні сторінки нашої історії, обговорення тих сторінок, відкласти на майбутнє”, - сказав спікер.