Розгляд справи розпочнеться на початку наступного року / ДПСУ

На початку наступного року Міжнародний трибунал з морського права розпочне розгляд справи «Україна проти Російської Федерації».

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ.

«За позовом України до Росії за Конвенцією ООН з морського права 22 грудня 2016 року сформовано трибунал, який на початку 2017 року розпочне розгляд справи «Україна проти Російської Федерації», - йдеться у повідомленні

Відео дня

За даними відомства, до складу трибуналу увійдуть: суддя Пайк (Південна Корея) - призначений президентом трибуналу; суддя Бугетайя (Алжир); суддя Гомез-Робледо (Мексика); професор Льов (Велика Британія) - призначений Україною; суддя Голіцин - Російською Федерацією.

Зазначається, що призначені члени трибуналу мають репутацію справедливих, компетентних, чесних та незалежних експертів у сфері міжнародного морського права.

Читайте такожГенасамблея ООН підтримала резолюцію про порушення Росією прав людини в окупованому Криму

«МЗС висловлює щиру вдячність віце-президенту Міжнародного трибуналу ООН з морського права за оперативне формування складу трибуналу», - наголосили в українському зовнішньополітичному відомстві.

Як відомо, 14 вересня 2016 року Україна ініціювала спір з Російською Федерацією щодо порушення нею Конвенції ООН з морського права.

В заяві МЗС наголошується, що офіційний Київ заявляє та готовий довести в арбітражі, що Росія зухвало порушує суверенні права України користуватися гарантованими правами в своїх морських акваторіях та на континентальному шельфі у прилеглих до Автономної Республіки Крим морських зонах, в тому числі права на природні ресурси континентального шельфу.

Україна вимагає від РФ припинити порушення своїх прав та компенсувати завдані збитки.