Зеленський зустрівся з генсеком НАТО у США / фото Зеленський/Twitter

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом та заявив, що для країн, які прагнуть членства в НАТО, має бути чітка часова перспектива.

Як повідомив Зеленський у Twitter, під час зустрічі він подякував Столтенбергу за незмінну підтримку України та участь представника НАТО у саміті Кримської платформи в Києві.

"Для країн, які прагнуть членства в Альянсі, має бути чітка часова перспектива. Євроатлантичний курс нашої держави незмінний", - наголосив президент.

Відео дня

Читайте такожКулеба назвав "чітку мету" Зеленського на новій сесії Генасамблеї ООН

Генасамблея ООН та виступ Зеленського

21 та 22 вересня президент України Володимир Зеленський, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та українська делегація перебувають із візитом у США, де беруть участь у роботі 76-й сесії Генеральної асамблеї ООН.

Цього року вона присвячена питанням протидії пандемії коронавірусу COVID-19, а також збереження довкілля – паралельно відбуватиметься декілька великих міжнародних форумів щодо зміни клімату та захисту навколишнього середовища. Загальні дебати триватимуть до 27 вересня.

Виступ Володимира Зеленського відбудеться 22 вересня.

Генеральна асамблея є головним дорадчим органом ООН. До неї входять представники всіх держав – членів Організації, кожна з яких має один голос. У складі Генасамблеї станом на зараз 193 держави.

Стосунки України та Росії зіпсувалися після того, як РФ пішла на агресію – захопила український Крим та вдерлася на частину Донбасу. Низка західних держав покарали російську владу за агресію – запровадили санкції.