Проголосовано зміни до бюджету Київщини на 2021 рік. Як зазначила голова Київської обласної ради Наталія Гунько, серед найбільших видатків — 22 мільйони гривень на розвиток автодоріг. До програми включено 15 нових об’єктів: заплановано капітальний ремонт доріг у Березані, Іванівці, Ставищі, Рокитному, Розкішній, Вишеньках, Богуславі, Володарці, Козині, Фурсах, Фастові, Великій Каратулі та Княжичах. 

Одразу на 30 мільйонів гривень розширено програму "Питна вода Київщини". Зокрема, додаткове фінансування спрямують на реконструкцію каналізаційного колектора в Броварах, на будівництво напірного трубопроводу каналізації в селі Ревне Бориспільського району, каналізаційних насосних станцій і напірних трубопроводів в селах Гора та Зазим'я Броварського району. Ще 18 мільйонів виділено на Програму капітального будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів інфраструктури.

Додаткове фінансування також одержить програма "Здоров’я Київщини". 1,7 мільйона гривень витратять на ремонт системи киснепостачання у Київській обласній дитячій лікарні, що є критично важливою під час пандемії коронавірусу. Серед бюджетних змін — виділення 8 мільйонів на ремонт гематологічного відділення обласного онкодиспансеру. Це необхідно для створення першого в Київській області центру трансплантації кісткового мозку.

Відео дня