slashgear.com

Нове відео було записано камерою, розташованою на самому кораблі, і тому глядачі можуть уявити собі ситуацію з точки зору астронавта. Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на SlashGear.

Dragon V2 стартував з бази ВПС на мисі Канаверал, зі стенду, що імітує верхню частину ракети-носія Falcon 9. Це було перше випробування, яке успішно пройшла нова система аварійного порятунку астронавтів. На відміну від «тягнучої» системи (працює на кораблі «Аполлон» і «Союз»), при позаштатних ситуаціях і для відділення від ракети-носія в аварійній ситуації, у Dragon V2 використовуються власні двигуни SuperDraco («штовхаюча схема»).

Читайте такожNASA зазнає безпілотний конвертоплан (фото, відео)

В ході випробувань всі вісім двигунів працювали 5,5 секунди, потім, при досягненні висоти в 1187 метрів, відокремився вантажний відсік, ще через кілька секунд були успішно випущені гальмівні та основні парашути. Через 99 секунд після запуску корабель приводнився в Атлантичному океані. Для перевірки всередині Dragon V2 перебував манекен з датчиками. За словами Маска, якби на борту були люди, вони почували б себе відмінно.

У наступному випробуванні, запланованому на вересень 2015 року, буде відпрацьовуватися аварійна евакуація астронавтів вже під час польоту. У разі отримання ліцензії від NASA на «штовхаючу схему» буде проводитися вже повністю кероване приземлення на двигунах SuperDraco (без використання парашутів).

Читайте такожСША запускають випробувальний багаторазовий космічний корабель

Очікується, що перший політ астронавтів до Міжнародної космічної станції (МКС) на кораблі Dragon відбудеться в 2017 році. Приблизно в той же час компанія Boeing завершить створення ще одного корабля — CST-100. Компанії SpaceX і Boeing обрані NASA для створення пілотованих космічних кораблів, SpaceX Dragon і CST-100 відповідно. Загальна вартість робіт зі створення апаратів оцінюється в 2,6 мільярда доларів для SpaceX і 4,2 мільярда доларів для Boeing. В даний час доставляти людей на МКС можуть тільки російські «Союзи».

Раніше УНІАН повідомляв, що NASA в червні буде тестувати апарат Low-Density Supersonic Decelerator (LDSD), призначений для майбутніх посадок вантажних і пілотованих кораблів на Марс.