Міністр оборони Степан Полторак / фото УНІАН

 

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міноборони.

У відомстві нагадали, що Військовій службі правопорядку було доручено провести службове розслідування щодо неналежної організації та проведення навчального збору з резервістами на базі 1-ї окремої танкової бригади у селищі Гончарівське.

Відео дня

Читайте такожВинним у нелюдських умовах утримання військових на полігоні під Миколаєвом "світить" до 9 років тюрми

«Факти неналежної організації навчально-методичного збору підтвердилися. За результатами розслідування міністр оборони України притягнув до дисциплінарної відповідальності десять керівників різних органів військового управління Збройних сил України», - йдеться у повідомленні.

Крім того, Полторак визначив перелік заходів, які необхідно провести у Генеральному штабі, Командуванні Сухопутних військ та оперативних командуваннях з метою недопущення подібних випадків у майбутньому.

Як відомо, 15 червня на Гончарівському полігоні сталася бійка між резервістами. За повідомленням військової прокуратури, під час зарахування резервістів до списків частини деякі з них були у нетверезому стані, а деякі вживали алкогольні напої за територією військової частини. Під час прийому вони висловлювали обурення щодо можливого проходження військової служби протягом не 10 діб, а 1 року.