hroniki72.com

Підписаний 25 липня президентом України Петром Порошенком Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції» опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр" 30 липня і він набуває чинності від дня, який наступає після дня його опублікування.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 7 липня ухвалила закон, який посилює відповідальність за керування транспортом у стані сп'яніння.

Читайте такожНа Житомирщині п'яний екс-міліціонер збив двох дівчат на пішохідному переході, одна померла

Відео дня

Згідно із законом, керування транспортом особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння, або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортом особі, яка перебуває в стані сп'яніння, передбачає штраф у розмірі 10200 грн і позбавлення права керування транспортними засобами на один рік.

Повторне впродовж двох років вчинення цих порушень передбачає накладення штрафу на водіїв у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20400 грн) та позбавлення права керування транспортними засобами на строк три роки, і на інших осіб – накладення штрафу 20400 грн із оплатним вилученням транспортного засобу чи без вилучення.

Водіїв, які двічі впродовж п'яти років піддавалися адміністративному стягненню за керування транспортними засобами в стані сп'яніння, штрафуватимуть на 40800 грн (2400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) і позбавляти права керування транспортними засобами на строк 10 років.