ОБСЕ заявили о многочисленных обращениях представителей нацменьшинств

Про це заявила верховний комісар організації у справах національних меншин Астрід Торс на зустрічі із заступником глави МЗС України Сергієм Кислицею, повідомили в прес-службі українського зовнішньополітичного відомства.

Як пише ZN.ua, у ході бесіди Торс повідомила про численні звернення до неї національних меншин, які проживають в АРК, з інформацією про порушення їхніх прав самопроголошеною владою Криму. Комісар висловила стурбованість можливим масовим від'їздом біженців з Криму в інші регіони України.

Сторони обговорили питання використання можливостей та інструментів ОБСЄ для відстеження ситуації з дотриманням прав національних меншин на всій території України і в Криму зокрема.

Відео дня

Читайте такожКиїв готовий прийняти до 10 тисяч біженців із Криму - КМДА

Нагадаємо, 21 березня ОБСЄ прийняла рішення направити в Україну широку наглядову місію. Як пропонувала Росія, в мандаті прописані конкретні регіони України, які будуть відвідувати спостерігачі: Донецьк, Харків, Дніпропетровськ, Херсон, Луганськ, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці та Одесу. Головне представництво місії буде розміщено в Києві.

Крим, який після так званого референдуму увійшов до складу Росії, в списку не зазначено.