false

Представники консорціуму ЄДАПС готують рейдерське захоплення держпідприємства «Поліграфічний комбінат «Україна» з виготовлення цінних паперів». У разі, якщо це трапиться, відбудеться витік персональних даних українців, в тому числі і даних, що становлять державну таємницю.

З такою заявою до президента Володимира Зеленського звернувся трудовий колектив поліграфкомбінату «Україна», пише facenews.

Як йдеться у відкритому листі, деякі державні особи планують призначити на неіснуючу сьогодні посаду заступника директора з інформаційних технологій та персоналізації Тетяну Бондаренко, яка має безпосередній зв'язок з керівниками консорціуму. Отримання керівної посади, зазначають працівники поліграфкомбінату «Україна», дозволить ЄДАПСу узурпувати владу на стратегічному державному підприємстві. Вони нагадують, що в період, коли на керівних посадах були представники консорціуму, сама «Україна» фактично перебувала в «рабстві» і в занепаді на межі банкрутства.

Відео дня

«Тетяна Бондаренко є подругою топ-менеджера ЄДАПСу Ірини Буденко, співзасновника компанії Industrial Innovation Group (в Україні зареєстрована під назвою ТОВ «інноваційно-індустріальна група – IIG). Кандидатуру Бондаренко лобіює розшукуваний у США, Швейцарії та Україні власник скандально відомого консорціуму ЄДАПС Юрій Сидоренко. Після корупційного скандалу в Україні навколо ЄДАПС Сидоренко зареєстрував таку ж компанію в РФ і заручився підтримкою і дружніми відносинами з патріархом Московським і всієї Русі Кирилом, якого пов'язують з ФСБ, і який є впливовою людиною в корупційній ієрархії тоталітарного режиму Росії», - йдеться у відкритому листі.

Колектив поліграфкомбінату зазначає, що наглядова рада стратегічного державного підприємства своїми діями тільки сприяє рейдерському захопленню. Люди шоковані, що все це відбувається на сьомому році війни, до того ж враховуючи нинішнє загострення ситуації на кордоні з Росією.

«Призначення на посаду керівника поліграфкомбінату «Україна» людини ЄДАПС є не що інше, як зрада державних інтересів, що призведе до безконтрольного друку захищених документів, друку документів, що засвідчують особу, і можливого витоку інформації та бланків документів до спецслужб країни-агресора», - попередили працівники поліграфкомбінату «Україна».

Люди просять підтримки у глави держави, щоб відбувся прозорий чесний конкурс на зайняття посади директора поліграфкомбінату «Україна». У разі повернення ЄДАПС, зазначають вони, виробництво згортатиметься, доходи ДП «Україна» зменшуватимуться, відповідно, як і сплата податків від діяльності, а колектив скорочуватимуть.