Кількість зафіксованих спостерігачами порушень з боку ЗФ РФ збільшилась з 18 до 58 \ фото УНІАН

Патрулями спеціальною моніторинговою місії ОБСЄ зафіксовано розміщення збройними формуваннями РФ на непідконтрольній уряду України території Луганської та Донецької областей 58 одиниць військової техніки, яка розміщена з порушенням лінії відведення, в районі якої розміщення важкого озброєння та військової техніки заборонено.

Про це повідомляє Українська сторона СЦКК.

Так, на полігоні в районі Міусинська, виявлено: танків – 10 одиниць; причіпних гаубиць – 15 одиниць; самохідних гаубиць – 9 одиниць; РСЗВ – 6 одиниць; бойових бронемашин – 18 одиниць.

Відео дня

Читайте такожРосійські окупанти розміщують у житлових районах на Донбасі "Гради" та гаубиці – ОБСЄ

"Зосередження важкого озброєння у такій кількості може свідчити про наміри створення та злагодження батальйонно-тактичної групи для посилення підрозділів противника на лінії зіткнення, або утримання в якості резерву", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кількість зафіксованих міжнародними спостерігачами порушень з боку ЗФ РФ впродовж доби збільшилась з 18 до 58, що є очевидним проявом агресивних намірів окупантів.

При цьому підрозділи Збройних сил України перебувають на раніше визначених позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань, щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках ТКГ.

фейсбук ООС

Вас також можуть зацікавити новини