REUTERS

Таку думку висловив глава Європарламенту Мартін Шульц, передає Deutsche Welle. За його словами, має місце "комбінація безприкладного політичного тиску, під яким парламент прийняв рішення про позбавлення депутатів недоторканності, а також самоусунення колишнього прем'єр-міністра".

Читайте такожПрем'єр Туреччини Давутоглу подав у відставку

Також Мартін Шульц заявив, що президент Туреччини робить неможливими переговори про вступ країни в Євросоюз.

Відео дня

Напередодні зустрічі канцлера Німеччини Ангели Меркель з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом, Мартін Шульц піддав критиці дії Анкари. На його думку, в Туреччині спостерігається різкий відхід від європейських цінностей". "Канцлер, а також глави інших європейських урядів повинні чітко сказати турецькому президенту, що його політика не узгоджується з європейськими базовими цінностями, і що таким чином він не сприяє переговорам по суті про вступ Туреччини в ЄС, а робить його фактично неможливим", - заявив Мартін Шульц.

Між тим, Мартін Шульц заявив, що не розцінює угоду ЄС по мігрантах з Туреччиною як помилкову, оскільки в іншому випадку "кінцеву ціну заплатили б біженці". "Нам потрібен хороший договір. Тому ми будемо далі з Туреччиною працювати, однак і мовчати більше ми не маємо права", - резюмував глава Європарламенту.

На сьогодні запланована зустріч Ангели Меркель з Реджепом Тайіпом Ердоганом про шляхи виходу із затяжної суперечки з приводу договору по мігрантах між ЄС і Туреччиною. Одночасно з цим канцлер, можливо, торкнеться недавнього рішення про позбавлення майже чверті турецьких депутатів недоторканності і подальшого їх кримінального переслідування. На думку експертів, це в першу чергу торкнеться курдських політиків.