Ансбах / NEWS5

Про це повідомляє РБК з посиланням на NordBayern.

В ході прес-конференції прокурор Ансбаху Міхаель Шретбергер повідомив, що чоловік, який підірвав себе у винному барі, виявився громадянином Сирії, який приїхав до Німеччини два роки тому. Рік тому йому було відмовлено в отриманні німецького громадянства, біженцю не дозволили повертатися на батьківщину до закінчення війни і розмістили його в Ансбаху.

Читайте такожУ Німеччині озброєний мачете сирійський біженець напав на перехожих, вбито жінку

Глава МВС Баварії Йоахім Херрманн повідомив, що сирієць двічі намагався покінчити життя самогубством на території Німеччини, однак незрозуміло, чи хотів він цього разу вбити тільки себе або і відвідувачів ресторану.

Фактом є те, що вибуховий пристрій, який був в рюкзаку у сирійця, міг, за словами Херманна, вбити багато людей. Зокрема вже з'ясувалося, що він був начинений вражаючими елементами у вигляді металевих частин.

Також поки немає даних, чи був сирієць пов'язаний з якимись радикальними угрупованнями, в тому числі і з «Ісламською державою».

Внаслідок вибуху в ресторані крім загиблого сирійця поранення отримали 12 осіб, стан трьох з них оцінюється як важкий.

Відомо, що заклад, у якому стався вибух, знаходився недалеко від місця проведення музичного фестивалю, який відвідало більше двох тисяч людей. У зв'язку з подією концерт був перерваний, а людей почали евакуювати. При цьому в МВС Баварії є інформація, що сирієць намагався проникнути на фестиваль.