Ілюстрація REUTERS

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська на Донбасі здійснили п’ять прицільних збройних провокацій на лінії бойового зіткнення.

Читайте такожЗеленський готовий піти на ризик для миру на Донбасі - Волкер

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник Міністерства оборони України, полковник Дмитро Гуцуляк на прес-брифінгу.

Відео дня

За його словами, на початку доби захисники Зайцевого зафіксували розриви двох, а оборонці Новолуганського - трьох ворожих мін калібру 82 мм.

Речник зазначив, що після 07:30 окупанти продовжили мінометний обстріл в районі Новолуганського. Зранку укранські захисники зафіксували розриви вже шестти ворожих мін 120-го та 82-го калібрів.

Також, наголосив Гуцуляк, вночі протягом понад півтори години тривали бойові дії в районі Авдіївки. Тут після майже опівночі російсько-окупаційні війська з напрямку від селища Мінеральне відкрили прицільний щільний вогонь по позиціях Об’єднаних сил з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння.

"З метою придушення ворожої збройної активності та недопущення втрат особового складу серед наших захисників, підрозділи Об’єднаних сил вели адекватний вогонь у відповідь", - сказав речник Міноборони.

Окрім цього, повідомив він, з 03.40 з напрямку від села Стила окупанти вели 20-хвилинний обстріл з автоматичних станкових гранатометів по позиціях ОС поблизу Новогнатівки.

«За наявною інформацією, бойових втрат внаслідок ворожих обстрілів від початку поточної доби серед наших українських героїв немає», - додав Гуцуляк.

Як повідомляв УНІАН, минулої доби бойовики на Донбасі14 разів порушили режим припинення вогню. За добу 14 вересня втрат внаслідок ворожих обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не було.