"Нептун" добре продемонстрував свої бойові спроможності під час державних випробувань / фото Генштаб ЗСУ

Міністерство оборони прийняло рішення про закупівлю комплексу «Нептун» та іншого ракетного обладнання ще поточного року, хоча спланованим фінансовим ресурсом на 2020 рік кошти на це передбачені не були.

Про це заявив міністр оборони Андрій Таран, інформує прес-служба відомства.

Міністр повідомив, що з цією метою буде перерозподілено кошти в рамках державного оборонного замовлення.

Відео дня

Він зазначив, що 23 серпня підписав наказ про прийняття берегового ракетного комплексу 360МЦ «Нептун» на озброєння Збройних сил України. «Мали відбутися всі передбачені процедури. Тепер комплекс може замовлятись і закуповуватись як серійний зразок. Найближчим часом сформуємо офіційне замовлення, завдання щодо кількості та термінів постачання. Необхідні кошти для закупівлі у наявності», - запевнив Таран.

Читайте такожЗеленський: я не дозволю у держбюджеті-2021 скоротити фінансування ЗСУ

За його словами, «Нептун» добре продемонстрував свої бойові спроможності під час державних випробувань. «Він стане потужним інструментом стримування агресивних дій противника на морі. Дивізіони, озброєні цим комплексом, буде розміщено у південних областях України, які мають вихід до узбережжя Чорного та Азовського морів», - сказав міністр.

Наступним етапом, на думку Тарана, має стати робота над створенням корабельного варіанту комплексу «Нептун» – ракетні катери, що проектуються сьогодні для потреб ВМС України, мають бути адаптованими для використання протикорабельної ракети, що входить до складу «Нептуна».

Комплекс "Нептун": новини на тему