У санкційному списку 674 фізичні особи / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про продовження терміну дії санкцій проти 674 фізичних і 138 юридичних осіб, пов'язаних з агресією Російською Федерацією проти України.

Про це йдеться в указі глави держави №203/2021 від 21 травня.

Президент постановив увести в дію рішення РНБОУ від 14 травня 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Контроль за виконанням цього рішення покладено на секретаря Радбезу Олексія Данілова.

Відео дня

У рішенні РНБО йдеться про підтримку внесених Кабінетом міністрів та Службою безпеки України пропозицій про застосування обмежувальних заходів до фізичних і юридичних осіб.

Читайте такожКоли з'явиться закон про олігархів: Зеленський поділився подробицями

Також доручено уряду разом зі СБУ та Національним банком забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності санкцій, а Міністерству закордонних справ - поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Так, у санкційному списку 674 фізичні особи. Серед них є Сергій Аксьонов (очолює окупаційну адміністрацію РФ, що здійснює управління тимчасово окупованою територією України в АР Крим), Денис Пушилін (очолює окупаційну адміністрацію РФ, що здійснює управління тимчасово окупованою територією України в Донецькій області), Леонід Пасічник (очолює окупаційну адміністрацію РФ, що здійснює управління тимчасово окупованою територією України в Луганській області). Окрім громадян РФ, у санкційному списку є громадяни інших країн, зокрема, Грузії, Білорусі, Греції, Молдови, України.

Крім того, у санкційному списку - 138 юридичних осіб. Це російські телеканали (НТВ, "Первый канал", ВГТРК, "Звєзда", ТНТ, Рен-ТВ та інші), низка російських засобів масової інформації, фінансові установи і компанії тощо.

Нагадаємо, 14 травня РНБО продовжила термін дії санкції проти певної кількості громадян і компаній Російської Федерації. "Ми продовжили санкції, термін яких спливає у травні, відносно певної кількості громадян Російської Федерації та громадян України, і компаній Російської Федерації", - заявив Данілов.

Вас також можуть зацікавити новини: