"Це дурня", - відповів Резніков на заяву Шойгу про знищення HIMARS / Скріншот

Жодна з наданих Штатами далекобійних установок HIMARS не втрачена у боях з російськими окупантами.

Про це в інтерв’ю Голос Америки повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

"Абсолютно відповідально можу сказати, що жодного HIMARS не втрачено. Тому, коли ви читаєте російські ЗМІ, що солдат Іванов з "Калашниковим" увірвався і побачив вантажівку, (а потім) знищив автоматом одночасно 20 HIMARS, можете просто посміятися. Це дурня, така пропаганда", - відповів він.

Відео дня

16 серпня глава російського МО Сергій Шойгу вчергове прозвітував про нібито знищення американських РСЗВ.

За словами Шойгу, реактивні системи залпового вогню HIMARS і далекобійні гаубиці "перемелюються у боях" і "суттєвого впливу на ситуацію не мають".

До цього російський міністр щонайменше кілька разів заявляв про "демілітаризацію" HIMARS, і щоразу Україна та США цю інформацію спростовували.  

Війна в Україні: актуальні дані

Російська війська зосередились на захопленні Донбасу. На Краматорському та Авдіївському напрямках ворог намагається покращити тактичне становище, а ось на Слов’янському – відступив.

Наступи противника відбиті біля Спірного, Залізного, Шумів і Зайцевого. В районі Соледара і Бахмутського бойові дії тривають.

Також бої тривають на Харківському напрямку.

З території Білорусі російський Су-34 16 серпня завдав авіаудару по військовому аеродромі під Житомиром. Особовий склад встиг укритись.

Не припиняються ракетні удари по Одеській області, а також обстріли зі ствольної артилерії по прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

Вас також можуть зацікавити новини: