Прем'р Польщі назвав посадку літака у Мінську актом державного тероризму / фото REUTERS

Європейську раду закликали 24 травня розглянути нові санкції проти режиму Олександра Лукашенка.

Це пов'язано з посадкою борту Ryanair в Мінську.

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс назвав примусову посадку літака для затримання журналіста Романа Протасевича безпрецедентним актом.

Відео дня

"Ми вимагаємо негайного звільнення всіх пасажирів. Завтра Єврокомісія повинна розглянути необхідність посилення тиску на Білорусь", - написав він у Twitter.

Читайте такожНа ситуацію з посадкою борту Ryanair в Мінську відреагували Франція і БельгіяЗа словами прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, такі дії не можуть залишитися безкарними.

"Я закликав президента Єврокомісії розширити завтрашній порядок денний і обговорити негайні санкції проти режиму Лукашенка. Викрадення цивільного літака є безпрецедентним актом державного тероризму", - відзначив він. 

Посадка борту Ryanair в Мінську: деталі

  • 23 травня в аеропорту "Мінськ" екстрено приземлився літак компанії Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни-Вільнюс. Після посадки влада країни затримала засновника опозиційного Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича, який був на борту. 
  • ​Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська відреагувала на екстрену посадку літака зі співзасновником білоруського опозиційного телеграм-каналу Nexta Романом Протасевичем та його затримання в аеропорту Мінська.
  • Відразу ж з'явилася інформація про те, що Лукашенко на перехоплення лайнера Ryanair з екс-головредом NEXTA на борту вислав винищувач МіГ-29.
  • Того ж дня, 23 травня 2021 року, Міноборони Білорусі підтвердило перехоплення лайнера Ryanair за допомогою винищувача.
  • Литва відреагувала на затримання екс-головреда NEXTA.
  • Обставини вимушеної посадки літака авіакомпанії Ryanair в Мінську розслідуватиме Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО).