"Нафтогаз" введе новий сезонний тариф / фото ua.depositphotos.com

"Нафтогаз України" планує в липні презентувати новий сезонний тарифний план поставки газу для населення.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив директор з інтегрованих комунікацій компанії Максим Білявський.

"Плануємо в липні представити нову пропозицію на ринку - сезонний тарифний план з можливістю рівномірних оплат", - написав він.

Відео дня

Нагадаємо, раніше газопостачальна компанія "Нафтогаз України", яка обслуговує близько 1 млн побутових споживачів, підвищила місячну ціну на газ у червні до 11,94 грн за куб. м, тоді як річний фіксований тариф становить 7,96 грн за куб. м, повідомила прес-служба.

Читайте такожЧи вигідно українцям переходити влітку на місячний газовий тариф

Тарифи на газ в Україні

  • 25 квітня газопостачальні компанії опублікували ціни на газ для населення, які діятимуть з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року. Споживачі купуватимуть блакитне паливо за ціною від 7,9 до 13,5 грн за кубометр.
  • На фіксовані річні тарифи усі споживачі були переведені автоматично. Але за бажанням можна знову перейти на місячне обслуговування.
  • Голова компанії "Оператор ГТС України" Сергій Макогон зазначив, що ціна газу на європейському ринку досягла п'ятирічного максимуму - 29 євро за МВт-год через монопольні дії російського "Газпрому".
  • За даними Державної митної служби, середня ціна імпортного природного газу в Україні у травні 2021 року зросла на 13,6% у порівнянні з квітнем і становила 291,72 дол. за тисячу кубометрів. З початку року ціна імпортного газу зросла на 40%.