Комісія надасть висновок щодо проекту закону / Фото УНІАН

Про це УНІАН повідомили у прес-службі президента України.

Зазначається, що після попереднього ознайомлення з текстом законопроекту експерти Венеціанської комісії провели робочу зустріч з представниками робочої групи, яка розробляла законопроект «Про Конституційний суд України», та секретаріатом Ради з питань судової реформи.

Заступник глави Адміністрації президента України та координатор Ради з питань судової реформи Олексій Філатов підкреслив, що «професійний, ефективний та політично незалежний Конститутивний суд – це та мета, яку ставили собі члени робочої групи, українські вчені-конституціоналісти, розробляючи цей законопроект». «І зараз ми очікуємо на висновок Венеціанської комісії щодо нього, з урахуванням українських реалій та того міжнародного досвіду, який мають наші європейські партнери», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожКСУ 17 листопада розгляне конституційність сумнозвісного "мовного закону"

Зокрема, законопроект «Про Конституційний суд України», передбачає зміну структури, повноважень та процедури добору суддів Конституційного суду. На рівні профільного закону пропонується впровадити реалізацію додаткового механізму захисту прав і свобод громадян – інституту конституційної скарги, який полягає в тому, що особа може звернутися до КСУ із конституційною скаргою, якщо вважатиме, що застосований в остаточному судовому рішенні в її справі закон не відповідає Конституції України.