Медведчук в Офісі генпрокурора / скріншот з відео

В Офісі генпрокурора Віктор Медведчук захотів негайно потрапити до генпрокурора Ірини Венедіктової, але його до неї не пустили.

Читайте такожУ Кремлі про підозру Медведчуку: РФ навряд чи може надати йому якусь допомогу

Як повідомляє "Страна", секретар Венедіктової заявила Медведчуку, що у неї зараз «важливий дзвінок».

Відео дня

На відео з місця подій можна бачити, що Медведчука супроводжують депутати Ківа і Рабінович. Секретар пропонує їм пройти до першого заступника генпрокурора.

Медведчук сьогодні прибув до офісу генерального прокурора, де йому мають вручити повідомлення про підозру у держзраді. Разом з ним прибули депутати від ОПЗЖ і адвокати.

Журналістам Медведчук заявив, що не читав підозру і не може її коментувати. При цьому наголосив, що вважає справу проти себе «політичною розправою».

Підозра Медведчуку: що відомо

  • 11 травня генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що підписала повідомлення про підозру в державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму депутатам від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Йдеться про вчинення злочинів, передбачених статтями 111 (держзрада) і 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.
  • Підозра Медведчуку стосується трьох злочинних епізодів. 
  • Водночас співробітники СБУ влаштували обшуки в двох київських будинках Медведчука і офісі його партії ОПЗЖ.
  • Також Венедиктова повідомила, що за результатами обшуків місцезнаходження Медведчука не встановлено, і тому СБУ вживає заходів для встановлення його місця перебування та вручення клопотання про утримання під вартою.
  • При цьому глава СБУ Іван Баканов вчора заявив, що Медведчук перебуває в Україні. Те ж саме сказав і однопартієць Медведчука Ілля Ківа.
  • Сам Медведчук назвав обшуки і свою підозру "політичною розправою". При цьому він підтвердив, що знаходиться в Україні, і не збирається ховатися.