Гармаш вважає, що ситуація на фронті не зміниться / фото УНІАН, Анатолій Степанов

Представник окремих районів Донецької області в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Сергій Гармаш вважає, що вручення народному депутату Віктору Медведчуку підозри у державній зраді не позначиться на переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі і військовій ескалації в регіоні.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Не думаю, що вручення йому підозри якось позначиться на переговорах в ТКГ. Упевнений, що там це питання навіть не прозвучить. ...На військовій ситуації на Донбасі утиски Медведчука ніяк не позначаться. По-перше, там зараз і так ескалація, і більшою вона не стане, тому що у Путіна деякою мірою зв'язані руки переговорами про зустріч з Байденом", - вважає Гармаш.

Відео дня

Читайте такожУ Генпрокурора наполягають, що повідомили Медведчуку про підозру ще вчора

Водночас він висловив думку, що при ухваленні рішення про підписання підозри "куму Путіна" враховувався фактор майбутньої зустрічі "Н-4" (політичних радників "нормандської четвірки").

"Інша справа - особиста зустріч зовнішньополітичних радників "Н-4", серед яких від РФ - Дмитро Козак, який фігурує у справі Медведчука. Напевно, йому захочеться обговорити це з Андрієм Єрмаком (керівником ОП - УНІАН", - написав Гармаш.

Санкції проти Медведчука

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата від партії "Опозиційна платформа - За життя" Тараса Козака і 8 компаній, які є засновниками телеканалів "112 Україна", ZIK та NewsOne.
  • 19 лютого РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб, в тому числі і Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Санкції накладено на все майно і активи, які перебувають у підпорядкуванні Медведчука і його дружини.
  • За даними секретаря РНБО Олексія Данілова, СБУ розслідує кримінальне провадження за ч.5 ст.258 (фінансування тероризму) КК. До Медведчука, Марченко та інших осіб санкції застосовано у зв'язку з цим розслідуванням.

Підозра Медведчука в держзраді

  • 11 травня генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що підписала повідомлення про підозру Медведчуку і Козаку в державній зраді і в замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму. Їм оголошено підозру за трьома епізодами: незаконна передача РФ газового родовища; передача російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю (про прихований військовий підрозділ ЗСУ); проведення підривної діяльності проти України, зокрема в контексті розробки антиукраїнського проекту "Промінь".
  • 12 травня ввечері адвокат Медведчука Богдан Коваль заявив, що його підзахисному вручили підозру за статтями Кримінального кодексу 111 і 438 - державна зрада і порушення звичаїв війни.