Apple розробила технологію

У вівторок Apple запатентувала технологію, що дозволяє приховати динаміки, камеру, а також датчик наближення за екраном iPhone, який може бути представлений вже наприкінці цього року. Про це повідомляє Аppleinsider.

Читайте такожОдна із моделей iPhone 8 буде із зігнутим OLED-екраном - джерело в Apple

Виданий американським бюро патентів і товарних знаків документ детально описує технологію встановлення різних сенсорів у перфораціях на екрані пристрою. При цьому вони настільки малі, що непомітні для людських очей.

Відео дня

Цей механізм дозволить інженерам спроектувати смартфон або планшет з екраном від краю до краю.

Передбачається, що деякі сенсори, наприклад датчики освітлення та наближення, будуть розміщені в отворах між пікселями. А ті елементи, які ніяк не сховати під дисплеєм, наприклад кнопку Home або фронтальну камеру, розмістять у вирізах у самому екрані. Зараз це можливо тільки з дисплеями, виконаними за технологією OLED.

Раніше у ЗМІ з'явилися кілька прогнозів і припущень з приводу нового iPhone, поява якого очікується в 2017 році. Прогнозують, що він отримає чимало унікальних особливостей. Серед згадувалася і OLED-панель, і віртуальна кнопка Touch ID, і скляний корпус, також стало відомо про можливу підтримку Dual SIM.