Чехия / flickr.com/photos/james_clear

Чехія має намір відправити 100 солдатів на східний фланг НАТО, щоб підтримати зміцнення кордонів альянсу з Росією з боку Польщі та країн Балтії, про це заявив чеський міністр оборони Мартін Стропницький, передає DT.ua з посиланням на Reuters. 

За його словами, мова йде приблизно про роту солдатів, сотню людей, які приєдналися б до контингенту альянсу. Стропніцький в ефірі чеського телебачення також заявив, що бригада НАТО буде посилена чеськими військами в другому півріччі 2016 року.

Глави Міноборони країн-членів Північноатлантичного альянсу 10 лютого погодили план нарощування сил на сході Європи у зв'язку з агресивною зовнішньою політикою РФ. Повідомлялося, що НАТО розширить присутність на схід для захисту союзників. Міністри оборони країн-членів НАТО домовилися про розширення передового присутності в Східній Європі, заявив генсек альянсу Йенс Столтенберг.

Відео дня

Читайте такожУ НАТО заперечують можливість підтримки Туреччини, якщо вона сама нападе на Росію

Генсек НАТО підкреслив, що на даний момент така необхідність обумовлена більш складною ситуацією в області безпеки, що, зокрема, викликано "більш жорсткою позицією Росії, яка вкладає великі кошти в оборону".

НАТО раніше оголосило про створення командних пунктів у шести країнах Європи. Видання The Telegraph повідомляло, що на зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі у вівторок, 9 лютого, обговорювався новий план нарощування військового контингенту в країнах Балтії, Центральної та Південної Європи з метою протистояння гібридним військовим загрозам або повноцінної окупації Росією. Авторитетне видання The Wall Street Journal писало, що НАТО розробляє нову стратегію для прискорення процесу прийняття рішень і поліпшення процесу реагування на нетрадиційні види війни, які Росія використовувала в Криму і на сході України.