REUTERS

Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає "Російська служба новин". "Володимир Путін готується взяти участь у саміті. Він пройде 15-16 листопада в австралійському Брісбені", - сказав прес-секретар.

Читайте такожСША вимагають від РФ до саміту G20 нормалізувати ситуацію на Донбасі

За словами Дмитра Пєскова, Росія не буде вносити зміни до порядку денного саміту. "Порядок денний G20 завжди дуже об'ємний і різноманітний. Протягом всього року ведеться підготовка до обговорення тих питань, які фігурують на саміті на експертному рівні", - додав Дмитро Пєсков.

Відео дня

Він зазначив, що Росія продовжить брати участь в усіх обговореннях в рамках саміту, як це було і раніше.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп заявила, що у представників країн G20 в даний час немає єдиної думки з питання про те, чи варто президенту Росії брати участь у листопадовому саміті цієї групи.

На початку вересня Австралія пригрозила заблокувати участь Росії у зустрічі лідерів G20. Газета The Australian Financial Review писала, що держсекретар США Джон Керрі і міністр оборони США Чак Хэйгел в ході консультацій на міністерському рівні схвалили ідею не запрошувати російського президента, якщо Москва не змінить свою позицію в українському конфлікті.