Дата наступного засідання поки не відома / фото УНІАН Володимир Гонтар

Велика палата Конституційного Суду України (КС) перенесла розгляд справи за поданнями 48 народних депутатів України про конституційність закону про ринок землі.

Про це в Facebook повідомив екс-народний депутат України Олексій Мушак.

Читайте такожКонституційний суд завтра розгляне справу про ринок землі в Україні

Відео дня

За інформацією Мушака засідання суду перенесено на невизначену дату,

"Сьогодні почалися конституційні слухання щодо земельного ринку. Суд має вирішити чи має українець право вільно розпоряджатися землею чи ні ... Суд відкрив засідання і відразу переніс його на невизначену дату. Тому на нас чекає багато довгих земельних дискусій", - написав Мушак.

Скріншот з Facebook

Як передає кореспондент УНІАН, на засіданні суду не зміг бути присутнім представник президента в КСУ Федір Веніславський, якого судді назвали "вкрай важливим для процесу" і прийняли рішення про перенесення.

При цьому на процесі були присутні народні депутати від "Опозиційної платформи "За життя" Наталія Королевська та Василь Німченко, а також лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, які і є ініціаторами розгляду закону.

Хронологія подій

  • 28 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення", який Верховна Рада прийняла 31 Березня.
  • 4 травня до Конституційного суду надійшло конституційне подання 48 народних депутатів про відповідність Конституції окремих положень цього закону та Земельного кодексу. 
  • 21 травня до Конституційного суду надійшло ще одне подання 53 народних депутатів про визнання неконституційним закону про ринок землі. 
  • На позачерговому засіданні Верховної Ради в ніч з 30 на 31 березня народні депутати підтримали законопроект про відкриття ринку землі.